DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.

 

Norsjö Shopper en Norsjö Partner, ook wel Forshaga shopper genoemd, was een driewielige overdekte bromfiets vervaardigd door Norsjö Mekaniska Verkstads AB tussen 1961 en 1994. 

Het Partner-model kwam in 1961 en het voertuig werd vanaf het begin een "shopper" genoemd. Bij de modernisering in 1964 kreeg hij ook de modelnaam Shopper. Het voertuig werd in 1964 op de markt gebracht als een "wegwerpauto voor huisvrouwen". De bromfiets had een buizenframeconstructie bedekt met plaatstaal en de kap van glasvezelversterkte kunststof. De bromfiets is ontworpen door Teknik voor cartoonist Carleric Jöranson. De bromfietsen hadden een ontheffing en werden deels goedgekeurd met een sterkere motor, 1,5 pk en later met een ontheffing zodat er zonder helm gereden kon worden. Volgens de Zweedse Transportorganisatie geldt de vrijstelling van helmen alleen als de bromfiets een goedgekeurde veiligheidsgordel heeft. De motor van de modellen van het eerste jaar was een door een ventilator gekoelde Husqvarna van 1 pk en een handgeschakelde versnellingsbak, evenals een voetbediende koppeling en een mechanische schakelhendel. Sommige modellen met Husqvarna-motoren werden gestart vanaf de bestuurdersstoel met een hendel, andere met een trekkoord, vergelijkbaar met een grasmaaier/grasmaaier. Het voertuig was driewielig en had schijfremmen op alle 8-inch wielen. Het gewicht bedroeg 74 kg.
Het voertuig wordt op dezelfde manier bestuurd met een stuurkabel als kleinere stuurconsoleboten. Het stuur zit gemonteerd in de glasvezelkap, die je opklapt als je in en uit het voertuig stapt.
Uiteindelijk werden de Husqvarna-motoren vervangen door 1,5 pk Sachs-motoren met automatische transmissie die de naam Saxonette kregen. Deze hadden een met de hand bediende hendel die je ingedrukt kon houden om "in een versnelling te schakelen" en zo kon je zelfs de motoren met automatische versnelling starten als het trekkoord brak of als de motor moeilijk te starten was. Dit werkte ook op motoren met elektrische start.
Uiteindelijk kwam elektrische start als optie beschikbaar en had de bromfiets een startaccu en was het elektrische systeem 12 volt in plaats van 6 volt wat gebruikelijk was bij andere bromfietsen.
In 1964 kostte een nieuwe shopper 2.000 SEK en in 1988 kostten ze ongeveer 24.000 SEK. In 2017 bedragen de prijzen op de tweedehandsmarkt 4-10.000 kronen, afhankelijk van de staat.

Fabrikant: Norsjö MVAB, Forshaga, Zweden

Model: 1972 Shopper  Motor: Fichtel & Sachs, 2-takt Carrosserie: glasvezel
Bouwjaar: 1961 Aantal cilinders: 1  Chassis: buis
Geproduceerd: niet bekend Cilinderinhoud: 47 cc Ophanging voorzijde: spiraal
Lengte: 2 160 mm Paardenkracht: 1,5 pk Vering achter: veer
Breedte: 930 mm  Versnellingsbak: Automatisch Besturing: stuur en kabel
Gewicht: 74 kg  Ontsteking: elektrisch Remmen: kabel
Elektriciteit: 12 V   3 wielen: 4,00 x 8 Interieur: 1 zitplaats
Topsnelheid: 60 km/u    

    
 

Norsjö Shopper (boven) en Norsjö Partner (onder)

 
Norsjö Mech. Verkstads AB, Forshaga

 

1967     PARTNER Gehandicapte bromfiets.          
 Aandrijving: Saxonette automaat. Typ SACHS 50.00 uur. 
Versnellingsbak: automaat met 2 versnellingen, hoeveelheid olie: 250 ccm. 
Olietype: SHELL Donax T 6, MOBIL-Fluid 200, BP automatische transmissie-vloeistof, ESSO ATF 55 of CASTROL TQ. 
Bougie: Bosch W 225 T 1. 
Carburateur: Bing 1/12/155 - 12 mm Ø. 
Vliegwielmagneet: Bosch IM/URB 1/116/17 L 26 (1/1). 
Wielen: 23 x 2,25"

 

Flakmoped Norsjö Carrier 4-Stroke

Sachs-motor met 2 versnellingen, handgeschakelde versnellingsbak.
Max. snelheid: 35 km/u
Afmetingen:
Lengte: 2596 mm;
Breedte: 997 mm;
Hoogte: 1210 mm.
Gewicht:
Leeggewicht (werkelijk gewicht): 159 kg;
Maximaal laadgewicht: 275 kg.
Wielen 4,00x8" of 2,5x16".

Er bestaat nu ook een elektrische versie.

{gallery}/content/onze_autos/Norsjö_Shopper{/gallery}

DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.