logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
woensdag, 02 oktober 2019

Fiat Ferves

door 

Dit Italiaans wagentje werd voor het eerst aan het grote publiek getoond op het Autosalon van Turijn in 1966. het werd ontworpen door Carlo Ferrari. Zijn naam is daar van afgeleid: FERrari VEicoli Speciali. Wat een Ferves Ranger tegenwoordig waard zou zijn? tussen 30.000 en 40.000 dollar …

Voor de Ranger werd gebruikgemaakt van onderdelen van zowel de Fiat 500 als 600. Zo kwam, achterin de 18 pk sterke motor van de 500 en de volledig onafhankelijke ophanging van de 600D. De open carrosserie omvat een neerklapbare voorruit en deuren zijn gemakkelijk te verwijderen. Het is een vierzitter. De Ranger was verkrijgbaar met twee- of vierwielaandrijving. Vanwege zijn compacte afmetingen en lage gewicht geraakte hij zowat overal langs. Bovendien had hij een zeer lage overbrengingsverhouding. Ferves zou zo’n 600 Rangers gebouwd hebben, vandaag is daar nog geen 10% van over. Unieke stukken dus

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.