logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

BMW 600

door 

Voortbouwend op het succes van de kleine Isetta, besloot BMW een grotere versie te bouwen: de BMW 600 of de große Isetta. De nieuwe kleine wagen werd in augustus op de Frankfurt Motor Show voorgesteld en werd in november van hetzelfde jaar nog in productie genomen. De BMW 600 moest het gat dichten tussen de tweezitters en de "echte" wagens.

De motor werd ontwikkeld uit de 28 pk R60-motorfietsmotor, maar omgebouwd naar 19,5 pk bij 4000 toeren per minuut. De boxermotor werd achteraan in de wagen geplaatst, in een apart compartiment. Hierdoor werd de geluidsoverlast binnenin de auto beperkt.

De frontdeur van de Isetta bleef behouden en de wagen kreeg nog een zijdeur achteraan rechts erbij. Niet zo praktisch wanneer je met een BMW 600 in Engeland rijdt.

Ondanks zijn goede eigenschappen en zijn prima afwerking, bleef de wagen maar in productie tot einde 1959. Het feit dat hij 200 DM meer kostte dan de VW kever, zal er wel iets mee te maken hebben. De BMW 600 werd opgevolgd door de BMW 700, welke beter aansloeg bij het publiek.

{source}5{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.