logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

BMW Isetta 300 Dreirad

door 

In Duitsland van weinig belang maar in landen zoals Engeland en Oostenrijk waren de driewielige dwergauto\'s goed vertegenwoordigd. In die landen volstond een nummerplaat voor motorfietsen en de taksen, zowel als de verzekering, bedroegen beduidend minder dan voor een vierwieler.

Gezien de geringe productieaantallen is de Isetta Dreirad Spezial een begeerd verzamelobject geworden. De Britse Isetta's werden geassembleerd in Brighton. R.J. Ashley, een gewezen piloot, >vormde een oude fabriek voor stoomlocomotieven om in een autoassemblagefabriek.Vandaar dat alle onderdelen van BMW Duitsland per spoor werden aangevoerd. De afgewerkte wagentjes werden eveneens per spoor vervoerd.

Naast vierwielers voor de export naar Canada (een 1000 tal), werden in hoofdzaak driewielers gebouwd, niet alleen rechts gestuurd, maar ook links gestuurd voor export. Verdere verschillen met de Duitse Isetta's waren de remmen, de lichten en de elektrische installatie van de firma Lucas en de bandenmaat.

Alles bij mekaar werden in Engeland 30.000 Isetta's geassembleerd. In 1964 liep het laatste exemplaar van de montageband in Brighton.

BMW Isetta 300 Dreirad BMW Isetta 300 Dreirad

{source}3{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.