logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

Bianchina 500 Cabriolet

door 

De firma Bianchi werd gesticht in 1899. Gedurende 56 jaren ontwierp de firma grote wagens, tanks (gedurende de oorlog) en in 1939 vrachtwagens met Mercedes motoren. Bianchi was gevestigd in Milaan. In januari 1955 was er een samensmelting met Pirelli en Fiat en zo ontstond Autobianchi SpA die kleine wagens, gebaseerd op de Fiat 500, produceerde.

bianchinaDe attractief gestileerde Bianchina Coupé maakte zijn debuut in september 1957 in Milaan zelf. In 1958 kreeg de wagen een sterkere motor en was verkrijgbaar als Saloon, Coupé, Cabriolet en Estate. In hetzelfde jaar verkocht Bianchi zijn aandelen aan zijn partners (Fiat en Pirelli). In 1960 werden meer dan 30.000 van deze kleine Italiaanse wagentjes gebouwd.

In hetzelfde jaar introduceerde Autobianchi, op het autosalon van Genève, het mooiste model van deze reeks, de Bianchina Special Cabriolet, een kleine luxueuze wagen met veel chroom en een attractief interieur. De indicators waren onder de koplampen aangebracht. De radiator was veranderd en een opvallend boordje sierde elke zijflank. De sleuven voor de koeling van de motor bevonden zich tussen de deuren en de achterwielen. De boorden uit chroom, onderaan de wagen, waren weggelaten. De voorruit was rechthoekiger.

De Autobianchi Special Cabriolet had een Fiat 500 Sport-motor en is zeldzamer en (waarschijnlijk) attractiever dan de Coupé.

{source}7{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.