logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

Vignale Gamine

door 

Alfredo Vignale werd geboren in 1913. Als zeventienjarige werkte hij voor Stabilimenti Farina, op dat moment geleid door Giovanni Farina, de oudere broer van Pinin. Hij was een allround technieker en zijn eerste stappen in de carrosserie deed hij wanneer hij een oude motorfiets ruilde voor een Fiat Topolino.

De carrosserie van de Topolino was zo roestig, dat Alfredo besliste deze te vervangen door een aluminium carrosserie. Die carrosserie viel in de smaak van het Engels tijdschrift Autocar.

Vignale GamineIn 1948 werd de Carrozzeria Vignale gesticht aan de Via Cigliano te Turijn. De firma werd een goed gekend Italiaans carrosseriebedrijf dat wagens ontwierp en construeerde voor Ferrari, Maserati, Lancia en vele andere. Alfredo Vignale was ook gestart met de productie van wagens onder zijn eigen naam. In 1961 opende hij een nieuwe fabriek, naast deze van Fiat, in de Grugliasco te Turijn (in het logo staat de kerktoren van Turijn). In deze fabriek werden heel wat wagens gebouwd, gebruik makend van Fiat onderstellen.

In 1969 verkocht Alfredo zijn Carrozzeria Vignale aan DeTomaso Automobil, een firma die, net als Ghia Studios, behoorde tot Ford Italië. Alfredo verongelukte drie dagen nadien in zijn Maserati.

{source}23{/source}

Meer in deze categorie: « Zündapp Janus Vespa 400 »

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.