logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

Vespa 400

door 

Normaal wordt de naam Vespa geassocieerd met de klassieke mollige scooter. Weinigen weten dat driewielers van Vespa goede diensten bewezen als lokale vervoermiddelen. In 1952 begon de firma in Genua met de ontwikkeling van een kleine wagen. Het prototype, met de afmetingen van een Goggo, werd in 1956 voorgesteld.

Vespa 400

Het had een tweetaktmotor van 400 cc met een vermogen van 14 pk.

De Vespa 400 werd geconfronteerd met de nieuwe Fiat 500 en de heer Agnelli, hoofd van de Fiatgroep, duldde in Italië geen concurrentie voor zijn nieuw geesteskind. Daarom werd de productie overgebracht naar de scooterfabriek te Fourchambault, ten zuiden van Parijs.

Op het autosalon van Parijs in 1957 werd de Vespa 400 aan het publiek voorgesteld. In de eerste jaren was de Vespa 400 zeer succesvol en werden er 12 000 van gebouwd. Ze werden zelfs uitgevoerd, o.a. naar Duitsland. Toch speelde de Vespa 400, net als de kleine Autobianchi, maar een bescheiden rol in de wereld van de dwergauto's. Andere fabrikanten van dwergauto's hadden meer succes.

De productie van de Vespa 400 eindigde in 1961, maar de productie van scooters en drie-wielige bestelwagentjes ging verder tot op de dag van vandaag.

{source}22{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.