logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

Mochet CM-125

door 

De Franse Mochet was een eenvoudig wagentje dat doet denken aan de filosofie van Charles en zijn zoon Georges: wat er niet is, kan niet stuk. Het autootje verkocht goed, deels omdat een rijbewijs niet vereist was en deels omdat de nieuwe naoorlogse modellen van Citroën en Renault een wachttijd kenden van jaren (voor een Mochet: zes weken).

Mochet CM-125Mochets primitieve remmen bleven tot het einde in productie. Een ander 'voorhistorisch ding' was de versnellingsbak, welke gescheiden was van de kleine Zurchermotor. Deze laatste produceerde 3,5 pk en gaf zo genoeg vermogen om het autootje op een maximumsnelheid van ongeveer 50 km/h te brengen. Nadien werden Ydral-motoren gebruikt. De CM-125 was ook te verkrijgen als bestelwagentje, de commerciale.

{source}19{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.