logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
dinsdag, 22 februari 2022

L'Oeuf

door 

L'Oeuf

De Franse industrieel ontwerper Paul Arzens, beter bekend om zijn treinontwerpen, bouwde deze stadswagen in Parijs in 1942. Gemaakt uit gepolijst aluminium en plexiglas (destijds pas recent geïntroduceerd in Frankrijk), de "l'Oeuf" (het ei) werd oorspronkelijk aangedreven door een elektrische motor omwille van de beperkte brandstof tijdens de 2° WO.

Arzens plaatste de batterijen met een gewicht van 300kg. achterin. Na de oorlog verving Arzens de elektromotor met een ééncilindermotor van 125cc van Peugeot. met 5,5 pk. Hij had een actieradius van 100 km en een topsnelheid van 75 km/u. De auto is nooit in productie gegaan maar wordt nog steeds tentoongesteld in het museum "Cité de l'automobile" van Mulhouse in de "Elzas" in Frankrijk.

Meer in deze categorie: « Grohsbach Brutsch »

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.