logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
dinsdag, 22 februari 2022

Grohsbach

door 

Grohsbach

De voertuigingenieur Alfred Grohsbach die na de oorlog werkloos was wilde bewijzen wat hij kon. Vrijwel zonder gereedschap en helemaal alleen bouwde hij zijn auto thuis min of meer aan de keukentafel! Hij patenteerde de vierwielbesturing voor beter parkeren. Hij kreeg ook nog een patent voor het stuur, de vliegtuigachtige joystick waarin hij alle instrumenten en bedieningselementen verwerkte. Tevens voor het ingenieuze dak van plexiglas, en de achterste geleiderails, ook de toen beroemde staartvin. Het enige exemplaar is te bewonderen in het "Auto- und Uhrenwelt Schramberg" in het "Zwarte woud"
bouwjaar 1953, motor 248cc, 12 pk, max snelheid: 90 km/u.

Meer in deze categorie: « Daf Regenjas L'Oeuf »

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.