logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
dinsdag, 22 februari 2022

Daf Regenjas

door 

Daf Regenjas

Hubert Van Doorne bouwde in de oorlogsjaren 1941/1942, een klein autootje dat door de voordeur van een gewone woning moest passen, zodat die met zijn 80cm breedte in de gang van het huis kon worden gestald. Het werd de éénzits 3-wielige DAF “Rijdende Regenjas”
De driewieler was uitgerust met een 125 cc motorfiets 1-cilinder motor. De auto had een hydraulische koppelomvormer, ontwikkeld door DAF. Het vouwdak fungeerde als nooduitgang voor het geval de auto zou omslaan en op de enkelvoudige deur zou belanden.

Van Doorne, toen al aanhangwagen- maar nog geen autofabrikant, had de bedoeling het autootje na de oorlog in productie te nemen, maar dat gebeurde niet. Hij schonk het in 1947 aan het Eindhovense kindercircus ’t Hoefke, waar het jarenlang in de piste bij de act van de clowns Rits en Rats werd gebruikt. Nu staat het autootje geheel gerestaureerd te blinken in het DAF Museum in Eindhoven.

Meer in deze categorie: « Scootacar Grohsbach »

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.