logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
maandag, 18 februari 2013

Goggomobil T 250 Limousine

door 

De firma Hans Glas GmbH was al jaren gespecialiseerd in landbouwmachines toen zij in 1954 besliste om een kleine auto te produceren. De naam was al bekend, hij zou Goggomobil heten, naar de roepnaam, Goggo, van de kleinzoon van Hans Glas.

En het moest ook een goedkoop wagentje worden, kortom een transportmiddel voor iedereen. In de lente van 1955 begon men met de productie. De onderbouw werd een platform zoals bij de kever. De motor werd eerst een 2-takt 250cc boxermotor, die de achterwielen aandreef en ingebouwd werd achteraan de auto.

Goggomobil T 250 LimousineIn 1957 kregen de Goggo's een tweede ruitenwisser en in 1964 werden de deurscharnieren naar voor gebracht, zodat de deuren normaal openden.

De Goggomobil bleef in productie tot in juni 1969, toen was de firma Hans Glas al opgegaan in BMW. De laatste Goggo's werden dus verkocht onder het BMW-embleem. In totaal werden er ongeveer 214.000 Goggo's aan de man of de vrouw gebracht, waarvan 95 procent met de in Duitsland fiscaal voordelige 250 cc motor.

{source}14{/source}

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.