logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
 
We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo
vrijdag, 17 juli 2020

WFM Fafik

door 

Warszawska Fabryka Motocykli

WFM Fafik

In 1958 werd de motorfietsenfabrikant “Warszawska Fabryka Motocykli” bereid gevonden voor de ontwikkeling van een brommobiel. Deze “speelgoedauto” was gebaseerd op veel onderdelen van de (WFM) scooter “Wasp”, die op zijn beurt was afgekeken van de Italiaanse Vespa-modellen.

Het prototype was ontworpen voor 3 personen, woog slechts 270 kg en had een luchtgekoelde 1-cilinder 2-taktmotor van 148 cc en 6 pk (goed voor een snelheid van 60 à 70 km/h en een verbruik van 4,5 l/100 km) die de achteras aandreef. Versnellingsbak: 3 versnellingen.

Vijf prototypes werden afgeleverd maar de financiële middelen ontbraken voor een serie-productie.

 

Meer in deze categorie: « Smyk B30 Pojazd 250 cc »

Bestuur

Patrick van Mol
voorzitter

Frainky Polfliet
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris
webmaster

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Micocar kopen?

keep calm

DACB verkoopt geen dwergauto's, tenzij expliciet op deze website zijn opgenomen. Interesse? Kijk dan eens op:

Onze Dwergauto's

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie aan onze leden omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.