DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.

 

Baptist Mühlbauer werd geboren in Regensburg in 1935 en voltooide een stage als koetswerkbouwer in het bedrijf van zijn ouders in de vroege jaren 1950: opleiding als koetswerkbouwer bij het bedrijf „Stahl und Metallbau“.

Baptist Mühlbauer werd geboren in Regensburg in 1935 en voltooide een stage als koetswerkbouwer in het bedrijf van zijn ouders in de vroege jaren 1950: opleiding als koetswerkbouwer bij het bedrijf „Stahl und Metallbau“. In deze functie heeft de heer Mühlbauer de technische ontwikkeling en serieproductie van de Messerschmitt cabinescooter in de Messerschmittfabriek in Regensburg (Regensburg staal- en metaalbouw) ervaren.

Helemaal onderaan een fragment uit het levensgeschiedenisinterview met Baptist Mühlbauer, opgenomen op 12/7/2013 in Regensburg, over zijn professionele carrière en de ontwikkeling van de Messerschmitt cabine scooter. Baptist Mühlbauer doet verslag van de verdere ontwikkeling van de Messerschmitt cabinescooter (1953-1964) in het fragment dat hier te zien is. Het is opgenomen op 12 juli 2013. De duur van het complete interview is 35 min.

BRON: https://www.hdbg.eu/zeitzeugen/detail/wirtschaft-in-bayern/baptist-muehlbauer/635

Uit de nalatenschap van de heer Johann Baptist Mühlbaueris de F.M.R. Tg500 inclusief bijbehorende trailer te koop. Het voertuig bevindt zich in 92439 Bodenwöhr (Duitsland, Beieren) en is op afspraak te bekijken. Verkoop aan de hoogste bieder per schriftelijk aanbod om te kopen. De sluitingsdatum voor biedingen is maandag 13 juli 2020. (Bijna exact 7 jaar na de opname). Details met betrekking tot foto's en beschrijving vindt u op: https://www.auktionen-schueller.de/index.php?page=verkaeufe

Messerschmitt kabinenroller die flotten flitzer der 50er jahre

Deze Tg500 is ook nog op de kaft van een boek “Messerschmitt Kabinenroller“ van Jens Korn afgebeeld.

in de scene vaak de "koning van de kleine auto's" genoemd. Het voertuig is compleet en verkeert in zeer goede staat.

De "sportvariant" van de cabinescooter werd in september 1957 gepresenteerd op de IAA in Frankfurt. Volgens onderzoek waren er tussen 1958 en 1961 ongeveer 300 voertuigen in bedrijf in de fabriek in Regensburg Lilienthalstrasse gebouwd. Volgens deskundige Martin Sauer, die het Tg500-register bijhoudt, zijn vandaag de dag 167 exemplaren bekend zijn over de hele wereld.

De Tg500 had een tweecilinder tweetakt-tweelingmotor van Fichtel & Sachs met een cilinderinhoud van 494 cc, 20 pk en 33,3 Nm koppel. Deze kwam op twee achterwielen, van 10 inch. Dit betekende dat een topsnelheid tot 130 km / u haalbaar was, dat is slechts 15 km / u minder dan een Porsche 356 1300.

Het hier aangeboden voertuig is zeer zorgvuldig van veel nieuwe originele onderdelen in de jaren 80 opgebouwd. Veel onderdelen van het oorspronkelijke voertuig dat destijds werd gesloopt, werden hergebruikt. De spatborden zijn replica's en in tegenstelling tot het origineel van kunststof. De vloerplaat, die uit roestvrij staal is, is in een onberispelijke en absoluut roestvrije staat. De originele kartonnen brief is niet meer beschikbaar. Het Tg500-register heeft echter kopieën. Het voertuig is met de juiste F.M.R. Motor van 500 l uitgerust.

De laatste eigenaar, voormalig F.M.R. Medewerker, helaas in 2019 overleden, heeft regelmatig met de Tiger gereden en alle onderhoudswerkzaamheden waren buitengewoon zorgvuldig gedaan.
Een grote bijzonderheid, Fritz M. Fend, uitvinder / ontwerper, tekende de voertuigdocumenten op 12 april 1990 inclusief voertuigregistratie.

De uiterst zeldzame en zeer goed onderhouden F.M.R. Tg500, beter bekend als "Messerschmitt Tiger", zal met een speciaal omgebouwde trailer, die is uitgerust met bijpassende Tg500 spatborden, worden aangeboden. De trailer is op 07/11/2019 buiten gebruik gesteld.

Momenteel (14/07/2020) staat het bieden op 120.000€: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/f-m-r-tg500-messerschmitt-tiger-kabinenroller-1958-original/1455143988-216-5750

Hieronder kan U de man nog aan het woord horen:
https://hdbg.eu/zeitzeugen/files/video/zz-1491_01__1.mp4

DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.